Modni trendovi za 2012


Ako ste se pitali kako se stvaraju modni trendovi otkrivamo. 


Tekstilne kompanije imaju presudnu reč. Tekstilni dizajneri osmišljavaju materijale i njihove uzorke. Određuju izgled pletiva, način bojenja materijala, kao i različitih uzoraka tkanina. Materijali (vrste materijana kao na primer Vunačipka) se predstavljaju na sajmovima tekstila kojima ćemo posetiti više reči u budućnosti. Tekstilne kompanije vrlo su povezane s modnim dizajnerima i dizajnerima nameštaja. 



Na sajmovima tekstila 2011. godine predstavljeni su modni trendovi u tekstilnoj industriji. Kako se kolekcije rade u napred a izbor materijala poznat, ostaje još da izaberemo model koji odgovara materijalu i ispratimo trendove koji nam odgovaraju. Najveći uticaj na modni trend imaju velike modne industrije. Globalizacija, širenje kompanija u franšiznim konceptima kao i otvaranje predstavništa ima za rezultat uniformisanost.

Modni trendovi za 2012 

 U 2012. godini ističu se četri različita modna trenda, koje karakterišu elegancija, cvetni i ručni radovi, disko i šik 70-tih. Kakav izgled želite?


1. Soft Cloud- Harmonija i elegancija. Nežan izgled, svetao, transparentan, toplo osvetljenje. Samouvereni mir se ogleda u siluetama, osetljiv dizajn i senzualna akt tonova.

2. Fancy Folk- Živahan i veseo, kreativan i prirodan. Fancy narodni ručni proizvodi i izgledi. Folklor i tradicionale teme su date modernom interpretacijom. Cvetni i ručni elementi kao i pridodati elementi ručnog kiča pokrivaju spektar od tradicionalne umetnosti do čiste prirode.

3. Late Night Glam - Atraktvina i poželjna. Ovaj prekrasan izgled kombinuje glamur, disko i 1970 šik. Raskoš, eskluzivnost i senzualnost. Dekorativni elementi su redefinisani i daju modernu interpretaciju.


4. Cool Vibrancy- Žive jarke boje i podebljana slova. Optimizam i vitalnost. Izgled visoke klase. Rad se posebno intenzivira u kombinaciji sa minimalističkim ili monohromnim dizajnom, kao i grafički dodaci i eksperimentisanje sa kolor efektima i senkama.





4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...