Praznični stolnjak i salvete



Praznično raspoloženje donosi poseban ugođaj i raspoloženje. Dekorisanje unosi poseban šarm i opuštajuću atmosferu u životni prostor. Cilj dekorisanja jeste naglašavanje slavljeničkog raspoloženja pa su i elementi koji se koriste uglavom izrađeni u sjajnim, jarkim i blještavim bojama. Odaberite stil koji će uneti prazničnu atmosferu i zadovoljstvo u vaše domove i slobodno pustite mašti na volju.Sa crvemom i zelenom bojom u kombinaciji sa srebrnom i zlatnom nikada ne možete pogrešiti..



Ovim putem smo odlučili da vas obradujemo načinom izrade stolnjaka i salveta.

Potreban materijal za stolnjak: izmerite dužinu i širinu stolnjaka i dodajte preko još oko 20 do 30cm materijala. Primer: ako je širina stola 1m, potreba širina materijala je 1.20m.


Salvete: za jednu salvetu potreno je materijala: 35cm dužina i 30cm širina.


Salvete možete napraviti u nekim divnim oblicima, potrudiću se da u narednom članku predstavim ukrašavanje.


Princip šivenja stolnjaka i salveta je isti.


Pažljivo savijte rub ivice.


Zatim podvijte materijal, ovaj način se koristi za porub, pa je objašnjenje idealno za početnički kurs. U odeljku Škola šivenja možete pratiti početničke kurseve šivenja.


Materijal je spreman za šivenje.


Proštepajte i gotovo! Možete koristiti i neke od dekorativnih bodova, u zavisnosti od materijala koji ste odabrali.


Prikaz šivenja na uglovima.


U primeru za stolnjak i salvete korišćen je pamuk sa vezom. Ovaj karirani dezen je tipično poznat pod nazivom kanafast tkanina, mada on nije korišćen u primeru. Kanafast je 100% prirodna pamučna tkanina, može se pronaći u crvenoj, plavoj, žutoj i braon boji u kombinaciji sa belom bojom. Njegova upotreba odoleva zubu vremena, šivenje stolnjaka, zavesa odiše nostalgičnim šarmom te ga danas možete videti u starim restoranima.


Hm? Njami ;)
Images for Ben O’Donoghue‘s book.  Food styling by Georgia Young.  Photos by Mark Roper.
Uživajte u praznicima!!!









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...